BLOG

De verschillende zakelijke events: van congres tot bedrijfsfestival, van seminar tot cursus

Het organiseren van zakelijke evenementen is natuurlijk erg belangrijk voor het onderhouden en versterken van relaties. Dan hebben we het niet alleen over de interne relaties met je werknemers, maar ook over externe relaties met partners of klanten, de doelgroep buiten jouw eigen organisatie. Om deze verschillende doelgroepen aan te spreken is het van belang dat je een evenement organiseert dat past bij je doelgroep. Maar… welke evenementen zijn er tegenwoordig allemaal? We vertellen het in deze blog!

Congres

Een van de meest traditionele evenementen is natuurlijk het congres. Een congres is een studiebijeenkomst waar verschillende sprekers komen praten over één onderwerp. De sprekers zijn deskundigen op dit gebied en weten hier alles vanaf. Kennisdeling is dan ook het belangrijkste doel van een congres.

Workshop

Wie kent het niet: de workshop! Ook een wat traditionelere vorm van een zakelijk event met het doel om kennis te delen. Het verschil is dat een workshop vaak in kleinere groepen gegeven wordt en het korter duurt dan een congres. Bij een workshop moet je als bezoeker vaak zelf ook de handen uit de mouwen steken!

Seminar

Kennisdelen, kennisdelen en nog eens kennisdelen. Het is zo belangrijk! Nog een manier om dit te doen is aan de hand van een seminar. Bij een seminar staat het ontvangen van informatie en het stellen van vragen centraal. Een interactieve sessie dus.

Kick-off

Een introductie van een nieuw product? De start van een nieuwe campagne? Samen het nieuwe jaar aftrappen? Het zijn allemaal aanleidingen om een kick-off te organiseren. Samen een kick-off doen versterkt het teamgevoel, en zorgt ervoor dat iedereen een vliegende start heeft!

Bedrijfsfeest of festival

Kennisdelen is natuurlijk heel belangrijk, maar er mag ook gefeest worden! Zo laat je je werknemers of relaties elkaar eens op een andere, informele manier kennen. Kies een leuk thema en pak uit. Je kunt je bedrijfsfeest natuurlijk ook buiten laten plaatsvinden, om er een heus bedrijfsfestival van te maken. Kom maar op met die teambuilding!

Wil jij ook werken aan je interne of externe relaties? Bij Eventcentre Aquabest kun je terecht voor alle denkbare zakelijke evenementen. Neem dus snel contact op om te bespreken wat er allemaal mogelijk is!

Seo Specialist

CONTACT

Vraag het onze ervaren eventmanagers

We adviseren je graag om van jouw event een succes te maken. 

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief