BLOG

Thuiswerken

In deze gekke tijd is werken op kantoor even geen optie. Hierbij 8 tips om productief vanuit huis te werken…

1. Mess creates stress
Als je huis een rommel is, kan dat effect hebben op je mind. (Re)organiseer je huis, zodat je een goed overzicht hebt en je met een gerust hoofd aan de slag kan.

2. Begin je dag vroeg, geen reistijd
Omdat je thuis werkt heb je geen rekening te houden met reistijd. Vind je het fijn om om 5.00 u in de ochtend te beginnen zodat je ook eerder in de middag kan stoppen? Doe dat en luister naar je lichaamsritme! Zo behaal je de beste resultaten.

3. Ben productief
Zorg dat je slim ter werk gaat. Zeg niet overal ‘ja’ tegen omdat je nu thuis zit en je eigenlijk ook meer kan doen. Belangrijk is om goede keuzes te maken en prioriteit te geven aan de taken die wél haast hebben.

4. Pak je pauzes
Omdat je de hele dag op dezelfde plek zit in je huis, is het belangrijk om op tijd te pauzeren. Maak een wandeling tussendoor om op te laden of doe een powernap van 20 min zodat je er even tussenuit bent geweest en daarna weer met volle moed aan de slag kan.

5. Verdeel je tijd goed
Om je concentratie op peil te houden is het handig om in blokken te werken. Bijvoorbeeld 90 min werken en daarna 10 minuten pauze. Drink veel water, dat stimuleert je energie waardoor je concentratie beter is.

6. Klok je uren en maak een checklist
Klok elke dag je uren en maak gebruik van een checklist, dan weet je hoe veel je hebt gedaan aan het einde van de dag. Ook kan je jouw to-do’s afvinken en kijk je terug op een productieve dag. Dat voelt goed!

7. Plan vooruit
Maak een globale weekplanning. Denk vooruit en doe boodschappen in het weekend zodat je de rest van de week genoeg in huis hebt. Dit scheelt veel tijd, vooral als je op zondag ‘mealprepping’ doet zodat je de rest van de week snel je avondeten in elkaar hebt geflanst.

8. Zoek de balans in comfort
Zorg voor een goede bureaustoel en zit recht. Ga niet op je bank of in je bed werken, want de kans dat je in slaap valt is dan groter. Wat ook helpt is jezelf aankleden met ‘normale’ kleren, i.p.v. de hele dag in je pyjama lopen. Zo kom je beter in een werkritme.

Tot slot, werkse!

Event Centre

CONTACT

Vraag het onze ervaren eventmanagers

We adviseren je graag om van jouw event een succes te maken. 

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief