BLOG

Video trends in de event branche 2020

We leven inmiddels in een tijd waarbij alles gefilmd wordt, vloggers zijn de nieuwe popsterren en videocontent is onmisbaar: van after-movies, tot video-posts tot livestreams. Een video staat gelijk aan één minuut aan 1,8 miljoen woorden, zo kun je veel vertellen in weinig tijd. Daarbij blijft beeld veel beter hangen dan tekst. Speel hiermee effectief in op je doelgroep!

1.Mobiel op één
Dat we vast geplakt zitten zijn aan onze telefoon, dat is meer dan duidelijk. Als een stelletje robots houden we deze angstvallig vast in onze hand. Dit houdt ook in dat we 80% van de video’s op onze mobiel bekijken. In 2020 zal dit nog meer toenemen dus ontwikkel video’s met een smartphone experience.

2.Adverteren met video’s
Zoals gezegd blijft een video veel langer hangen dan een afbeelding of tekst (ruim 30 dagen later kunnen gebruikers de beelden namelijk nog steeds herinneren). Daarom is adverteren door middel van een video een goed idee. De eerste 3 seconden van de video zijn hierbij essentieel. Deze bepalen of de gebruiker verder kijkt en de meerwaarde inziet. Consumenten van nu zijn ongeduldig en zijn snel verveeld. Video’s duren al snel te lang en dan haken ze af. Zorg daarom dat de videolengte voor de advertentie zeker niet langer dan 30 seconden duurt.

3.Applaus voor stories en live-streams
Je ziet op social media een verschuiving van de zwaar bewerkte foto’s (iedereen is perfect op Instagram en wil het perfecte plaatje) naar behoefte aan echtheid. Op stories en tijdens livestreams kan er niks bewerkt worden, behalve het toepassen van een filter. Deze figuurlijke ‘ongefilterde’ manier van communicatie wordt de komende jaren alsmaar belangrijker. Authentieke beelden en echte verhalen is waar we naar snakken! Dit maakt de interactie ook toegankelijker. Klanten kunnen snel reageren en ze hebben het gevoel alsof ze meer betrokken zijn bij het merk/ het gevoel van ‘wij kennen elkaar’.
Video in educatie

4.Online leren is wat tegenwoordig goed werkt.
Van tutorials tot scholingen voor personeel, maar ook E-learning en Instagram Stories of Instagram TV (IGTV).

5.Gebruik animatie voor informatie
Is er een overload aan informatie? Weet je niet hoe je dat het beste, op een zo beknopt mogelijke manier kan overbrengen? Gebruik animatie! Mensen zijn visueel ingesteld en lui. Teksten zijn al snel te lang. Denk aan bijsluiters van medicijnen: hoe fijn is het dat je in één opslag kan zien wat de complexe boodschap is? Voeg er een ondertiteling aan toe en deze animatie kan gebruikt worden in meerdere landen!

6.Virtual reality
Hoe simpel kan het zijn? Zet een VR-bril op en je ziet precies hoe het nieuwe event eruit zal gaan zien, of de decoratie bevalt en of de area’s goed zijn ingericht.

Dit zijn slechts enkele trends, maar 2020 gaat nog veel meer brengen!

Event Centre

CONTACT

Vraag het onze ervaren eventmanagers

We adviseren je graag om van jouw event een succes te maken. 

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief